6 tips til at få den flotteste indkørsel

Din indkørsel er uden tvivl en meget vigtig del af din bolig, det er nemlig noget af det sidste du ser når du tager hjemmefra, og noget af det første du møder når du kommer hjem. En flot indkørsel vil derfor gøre en stor forskel, ikke kun for dig selv og din bolig, men også for en evt. køber hvis huset f.eks. skal sælges, eller blot skal fremstå flot mellem de andre huse på vejen.

Her i artiklen får du 6 tips til hvad der kan give dig en flot indkørsel.

Vælg noget der passer til huset

Din indkørsel kan godt betegnes som en forlængelse, eller en slags udvidelse af huset, og indkørslen kan både ned- og opgradere dit og andres indtryk af huset, derfor er det vigtigt at vælge noget der matcher til huset, store brede soldaterfliser er måske ikke det helt rigtige valg til et ældre bindingsværk. Her vil bro- eller chaussesten måske tage sig langt bedre ud.

Har du et moderne hus, så kan store fliser lagt med lige linjer, være det bedste valg, ønsker du lidt spil, så miks evt. nogle farver, eller lav en flot kant der adskiller gangområde fra køreområde.

Udover fliserne eller belægningstypen skal du også huske at tænke på, hvordan det bliver lagt, du vil måske blive overrasket over hvor mange forskellige formationer der kan lægges fliser i, og hvordan det faktisk spiller ind på helhedsindtrykket af din indkørsel. Du kan sagtens vælge den rigtige belægning, uden at få det ønskede resultat hvis du f.eks. vælger et krydsforbandt mønster frem for et halvforbandt.

En holdbar indkørsel

Uanset hvor pæne fliser du får lagt, så vil det smukke hurtigt aftage hvis der kommer dybe kørespor eller knækkede fliser. Derfor er en pæn indkørsel også lig med en holdbar indkørsel, og det er derfor alfa omega at bund opbygningen også er i orden, samt at der vælges en belægning der kan holde til det, den skal holde til.

Bunden er jo ikke noget man kommer til at se som sådan, men det er lige før den er vigtigere end belægningen, så hvis du ikke får professionel hjælp til din indkørsel, er det en meget vigtig ting at gøre sig umage med. Du vil opleve at det måske tager 2-3 gange længere tid at udføre bunden, end det gør med selve lægningen af fliser.

Når der først ved at være styr på bunden, så skal du huske at størrelsen på fliserne også spiller ind, både tykkelse, længde og bredde. Hvordan flisen lægges, og hvor bred en fuge der vælges kan dog kompensere for tykkelsen af flisen, til en vis grad

Du skal tænke over at din indkørsel skal kunne holde til et stort tryk over mange dage, og i mange år frem da de fleste biler i dag vejer godt til.

Undgå en tilvokset indkørsel

Mælkebøtter, mos og andet ukrudt i fugerne har aldrig pyntet på en indkørsel, men det er desværre noget der ofte kommer hurtigt hvis du ikke vedligeholder din indkørsel.

Allerede ved lægningen af fliser m.m. er der dog meget du kan gøre for at få en indkørsel der er nem at holde pæn.

Har du f.eks. valgt at have granitskærver i kanterne eller i bedene omkring din indkørsel, så kan en ukrudtsdug gøre det langt nemmere at holde ukrudtet væk. Modsat hvad mange tror, så kommer der dog meget ukrudt oppefra, men hvis der ikke er noget det kan sætte sig i, så flyver det selvfølgelig blot videre med næste vindstød.

Et simpelt trick trick til at holde din belægning ukrudtsfri, er at feje den over med lidt ekstra fugesand jævnligt, det gør nemlig også at ukrudtet ikke kan sætte sig fast, og du slipper for utallige timer på knæ for at fjerne genstridigt mos m.m. i fugerne.

Har du valgt en indkørsel der består 100% af granitskærver, kan du blot rive den igennem i ny og næ, hvilket også forhindrer ukrudtsfrøene i at sætte ordentlig rod.

Du undgår selvfølgelig aldrig helt at skulle arbejde lidt for at vedligeholde din indkørsel så den er ren og pæn, men med det rette materialevalg og et godt design, så er du kommet langt med at gøre arbejdet fremover så nemt som muligt for dig selv.

God plads

En overfyldt eller rodet indkørsel er sjældent pæn at se på, uanset hvilke fliser du har valgt, hvor stabil eller lige det hele er. Så hvis det er muligt, så sørg for at skabe så meget plads som muligt. Tænk evt. ind på forhånd hvor mange biler der skal holde til hverdag, om børnenes cykler også skal have en fast plads i indkørslen, skal der være plads til skraldespande m.m.

Måske det er en god ide med et lille skur, eller anden form for afskærmning hvor nogle af de mindre ting kan opbevares.

Spørg om hjælp

Er du gør-det-selv-typen kan det altid være svært at spørge om hjælp, men da din indkørsel forhåbentligt skal holde i mange år, så er det altså ikke nogen dum ide.

Der er forskellige slags fagfolk du kan få hjælp af, det kan f.eks. være en:

  • Anlægsgartner
  • Havearkitekt
  • Sælger i et byggemarked
  • Entreprenør

Måske har du kun brug for et godt råd om hvilken type flise du skal vælge, hvordan bunden skal bygges op, eller hvordan indretningen skal være. Det koster aldrig noget at tage en uforpligtende snak med en fagperson.

Gør indkørslen hyggelig

Selvom du ikke har de vilde planer om at bruge en masse tid I din indkørsel, så kan det alligevel godt betale sig at gøre lidt for at den ser hyggelig og indbydende ud, som sagt er det jo trods alt det første du selv kommer hjem til hver dag.

Overvej derfor at lave et hjørne med nogle hyggelige havemøbler, lidt planter i krukker osv. Hvem ved, måske du kommer til at sætte pris på at nyde en øl med naboen I din nye indkørsel når det kommer til stykket.

Er du ikke til havestole i din indkørsel, så kan den også gøres hyggelig på mange andre måder, det kan f.eks. give et indbydende look med spotlys eller grøn beplantning.

En kostbar omgang

En god, solid, og stabil indkørsel kan godt være en kostbar affære, især hvis du skal have hjælp til det meste, det er dog ikke hjælpen der koster det meste, men ofte indkøb af materialer som fliser, stabil og sand.

Derfor er det blot endnu mere vigtigt at du får valgt det helt rigtige, så du får lavet en indkørsel der måske holder lige så længe som du selv skal bo i huset.

Menu
Top