10 gode gaveideer til ham eller hende der elsker at gå i haven

Hvis en du holder af snart har fødselsdag, og de elsker at gå i haven, så find en masse gaveideer til dem her. Det kan være lige meget om det er din ven, veninde, partner eller andet, hvis de kan lide havelivet, så er der masser af muligheder til dem.

Der er så mange forskellige muligheder at købe som gave, når det gælder haven. Der er muligheder og ting i forskellige prisklasser, både de større og de små. Så uanset dit budget, burde du kunne finde noget der passer til den du køber gave til, om det er en ham eller hende.

1. Havemøbler

Det er en af de gaver som kræver et større budget, så det er helt sikkert nogle gaver som passer til de større begivenheder som runde fødselsdage eller bryllupper. Derudover kræver det nok også at det er flere personer der slår sig sammen om gaven, så det ikke kun er fra en persons lommer.

Men havemøbler er noget som selvfølgelighøre til enhver have. Det kan godt være at ham eller hende du tænker på, render rundt i haven og luger ukrudt eller vander blomster, men alle fortjener at kunne sætte sig og nyde al deres hårde arbejde. Det kan være en god liggestol, så de kan ligge og nyde solen på deres nyslået græsplæne, eller borde og stole så hun eller han kan invitere gæster med ud i haven og spise.

Der er møbler der passer både til græsplænen og til terrassen. Det kan være en hængekøje til at kunne nyde roen med sig selv, eller en større sofa så man kan hænge ud og hygge sig med hele familien eller vennerne.

2. Havepavillon

Det hører måske lidt under havemøbler, men en havepavillon kan også give rigtig meget til både haven eller til terrassen. Det giver et sted hvor man kan sidde i skygge til de varme sommerdage, hvor solen den skinner lige ned på en. Det kan være rart til hvis man skal spise ude, eller hvis man ellers ikke har nogen steder med skygge i haven.

En havepavillon kan også være med myggenet, så man kan sidde i fred for myg og insekter på de sene sommeraftener, hvor man ellers gerne vil sidde ude og nyde sin have, selvom det er sæson for myg.

3. De tunge skyts

Det er måske igen en af de dyrere afdelinger, men græsslåmaskiner, hækkeklippere, havefræser osv. Det er helt sikkert alle nogle dyre maskiner, men igen hvis det er en større lejlighed og man er flere til at slå sig sammen om en gave, så er det nogle fantastiske redskaber at have til sin have. Hvis personen er en der har en større have, så det virkelig kan betale sig med en græsslåmaskine, så er det en kæmpe hjælp at have. Med en stor have kan det hurtig blive hårdt med en almindelig manuel skubbe-græsslåmaskine.

En hækkeklipper ville også kunne gøre livet som have-menneske meget nemmere hvis det er en have med hække. Fremfor den gamle hækkesaks, så går arbejdet så meget lettere og hurtigere. Så især i haver med lange hække omkring huset, ville det være en utrolig givende gave.

4. En god saks

I haver med store rosenbuske er en god rosensaks nødvendig for at klippe de forskellige store buske og blomster ned. Det er ofte at sådan buske skal klippes ned for at de ikke bliver for store, eller de døde blomster skal klippes af. Men det kan være hårdt arbejde med en gammel brugt saks. Hvis man i stedet har en god kvalitet og ny hækkesaks eller rosensaks, så bliver arbejdet så meget nemmere og sjovere.

5. Alle gode redskaber

I forlængelse af havesaksen, så er der utrolig mange redskaber at vælge imellem når det kommer til haven. Der er også havesæt, med flere redskaber i en pakke, så de kommer med en taske de passer i også.

Haveredskaber er ens bedste ven når man ordner have. Det kan være det helt klassiske sæt med mindre håndholdte med en rive, skovl og en spade. De er gode til blomsterbedene, når man skal plante nye blomster eller skal fjerne ukrudt. Disse kan selvfølgelig også komme i de store versioner hvor man skal bruge begge hænder, og som er velegnet til de større bede og til køkkenhaverne.

6. Havehandsker

Et par gode havehandsker er også helt essentielt når man er ude og rode i haven. Om det er fordi man skal luge ukrudt og skal grave ned i jorden, og have bedre fat, eller om det er for at undgå at brænde sig på tidsler og brændenælder, så er de altid gode at have.

Det kan være at personen du leder efter gave til har et par havehandsker, men det er de billige som oftest kun holder til et på ugers arbejde. De billige handsker brænder man sig desværre på brændenælderne med.

Derfor kan et par nye handsker i god kvalitet, hvor der er mere føling og holdbarhed i, være en perfekt gave. Med et par gode handsker der kan holde til arbejdet og som passer på, så er arbejdet altså også nemmere at lave.

7. Opbevaring

Når man så har en masse haveredskaber, så er det også meget rart at kunne opbevare dem godt et sted. Dette kunne være et stativ eller ophæng til haveredskaber, så skovle, river og spader kan hænge, og fylde så lidt som muligt.

Det kan også være et haveskur, selvom det måske også er i den dyrere ende. Men der er pakker med haveskurer man kan købe flere steder, som kunne være lige den plads som de har trængt til at have deres redskaber i.

8. Mini drivhuse

Der er efterhånden flere forskellige former og størrelser af de små mini-drivhuse. Her er de lavet af plastik og nemme at åbne og lukke med en lynlås. Der er nogle der fylder kun en hylde eller to, og nogle større man kan gå inde i.

Her er en mulighed for at have alle fordelene ved et drivhus, men uden at det fylder hele haven, og er meget billigere.

9. Gavekort

Den helt enkelte gave, er et gavekort til Plantorama eller Bauhaus for eksempel. Det er især en god gave hvis du ikke er helt sikker på hvad personen egentlig her, eller mangler. På denne måde kan de tage ud og købe præcis det de gerne vil have og mangler.

10. Havedekoration

Der er så mange forskellige muligheder af dekorationer lavet til haven. Der er helt sikkert også noget som passer til den person du leder efter gave til.

Det kan være vindspil lavet som haveredskaber, eller krukker med motiver af deres yndlingsblomster, eller måske hynder til deres nye havemøbler. Hvad end de kan lide, er der sikkert noget der passer til deres have.

Det kan være mindre udsmykningsting, som statuer eller mini-vandfald, eller ting der også har en praktisk funktion som havelamper eller krukkevogne.

Der kan altid findes nogle nye sjove gadgets til haven. Det kan være vandingssystemer til bedene der er flot camoufleret med mønstre og tegninger. Måske et termometer som er flot udsmykket med fugle, eller et fuglebad med indbygget springvand.

Menu
Top